fbpx

Ryggkirurgi

Ryggkirurgi

De flesta människor upplever perioder av ryggsmärta. Vid ihållande och allvarlig smärta i ländryggen eller nackryggen, med eller utan strålning till armar eller ben, erbjuder våra erfarna ryggspecialister en noggrann och snabb utredning med hjälp av klinisk undersökning och avancerad bildteknik.

Efter diagnosen, till exempel diskbråck, spinalstenos (förträngning av ryggmärgskanalen), ryggfel, ryggradsdeformiteter, nervsmärta eller artrosrelaterad smärta, kommer en behandlingsplan att utarbetas i samråd med patienten och efter noggrann information om eventuella operationsmöjligheter.

Efter noggranna undersökningar av din rygg och eventuellt andra delar av din kropp hjälper vi dig att hantera dina problem genom att antingen medicinera, ge dig träning eller, om det är nödvändigt, genomföra en operation. Operation (ryggkirurgi) kan övervägas om övningar, medicin eller avlastning inte har någon positiv effekt på dina besvär.

Det finns dock alltid risker med operationer, så vi utför endast ryggkirurgi om vi bedömer att det är nödvändigt.
Boka tid

Vad är ryggkirurgi?

Kirurgi innebär att öppna en människas kropp för att komma åt dess insida. Det kan jämföras med att ta en bil till en mekaniker, där mekanikern måste plocka isär bilen. Det räcker inte att bara öppna motorhuven eller ge ytan ett nytt lager lack.

Ordet kirurgi kommer från grekiskan (cheirurgiké) och betyder "arbete med handen". På svenska innebär kirurgi att åtgärda sjukdomar och besvär genom kirurgiska ingrepp. När man nämner ordet kirurgi, handlar det om en operation, så ryggkirurgi är därför operation på ryggen.

Trots benämningen kan det också röra sig om operationer på ländryggen och nacken, men gemensamt för båda är att de är relaterade till ryggraden.

När behöver du en ryggoperation?

Som nämnts i inledningen är ryggoperation ett alternativ när det inte finns andra behandlingsmöjligheter. Om det handlar om en ryggskada som bara behöver tid att läka och sedan följs upp med rehabilitering och regelbundna övningar tills ryggen återgår till sitt tidigare skick, kommer vi förmodligen inte att rekommendera en operation.

Vi kommer heller inte att rekommendera en operation om den bedöms vara för riskfylld jämfört med de fördelar den kan ge.

Oavsett om du har smärta i ländryggen, ryggen eller nacken kommer vi alltid att utvärdera varje fall noggrant. I samråd med dig kommer våra ryggkirurger att konsultera varandra för att säkerställa att du får bästa möjliga behandling. En operation kommer att övervägas om den bedöms vara säker, eller om dina ryggsmärtor är så begränsande att det inte finns bättre alternativ.

Specialist i ryggkirurgi

När du vänder dig till aCure Privatsjukhus kommer du alltid att få en trygg upplevelse och kompetent vård av vårt kunniga personal. Vår expertis återspeglas i våra specialister inom ryggkirurgi och medicinska sekreterare som tar emot dig på kliniken.

Våra tre erfarna ryggkirurger har många års erfarenhet av ryggoperationer, så du är i trygga händer hos både Michael Nielsen, Peter Jensen och Thomas Kiær.

Det är inte meningen att en människokropp ska vara smärtsam när den rör sig. Därför är vi här för att hjälpa dig att hantera dina ryggproblem.

Om du har några frågor till någon av våra tre specialister inom ryggkirurgi, tveka inte att ringa eller skriva till oss. Du kan också använda kontaktformuläret nedan.

Utredning och behandling av ryggkirurgi

Alla operationer utförs av erfarna kirurger med många års erfarenhet, och den senaste och mest skonsamma tekniken används vid alla ingrepp.
På aCure Privatsjukhus erbjuder vi en trygg och modern process för utredning och behandling av ryggkirurgi. Vi erbjuder behandling av ledande specialister inom ryggkirurgi.

Vi erbjuder operationer för följande ryggbesvär:

Nervkompression i ländryggen (spinalstenos)
Nervkompression eller ryggmärgskompression i nackryggen (spinalstenos)
Diskbråck i hela ryggen (discusprolaps)
Kotfrakturer
Coccyxsmärta
Operation för godartade tumörer
Skolios
Artrossmärta (stelgörande operationer)

Skicka ett meddelande till oss

    Kontakt info

    Jægersborgvej 64-66, 2800 Kgs. Lyngby
    Info@acureph.se
    Tel: 010 58 35 007
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram